Jeg har lest boken til Ulrik Heger og er meget imponert over både form og innhold. Det er ikke mange forunt å turnere så komplekse spørsmål og presentere den i en såpass lettfattelig form som Heger har gjort.

Cato Schiøtz, advokat

 

Denne boken gir en veldig ryddig og klar gjennomgang av vitenskapens utvikling, teorier og tankegang. Heger setter også det hele i en filosofihistorisk ramme, som viser hvordan utviklingen av livet på jorden har skjedd på det fysiske og mentale plan. Som et grunnlag for å forstå den fysiske bakgrunn for åndelige opplevelser er den uhyre spennende. Som forsøk på å nærme seg forklaringen om hva ånd og gud er kommer den med teorier, men styrer unna det som gir den eneste virkelige tilgang til det åndelige. Nemlig den subjektive opplevelse. Så den kan sies å være en fin vei å begynne for de objektivt anlagte mennesker som ønsker å nærme seg en forståelse av det guddommelige prinsipp, og et flott bakteppe av informasjon og innsikt for de som har subjektive opplevelser av det åndelige og ønsker å formidle disse opplevelsene til mennesker som er mer objektivt anlagt. For oss alle kan den gi mye artig og interessant informasjon om hvordan universet og livet på jorden faktisk har utviklet seg og kommet frem til dit vi står i dag.

Cand. phil. Per Henrik Gullfoss, forfatter og astrolog som har jobbet med alternativ bevissthet siden 1980

 

Boka er spennende, gjennomarbeidet og har en rød tråd – en reise i naturvitenskapens grenseganger. Forfatteren framstår som svært kunnskapsfull og belest, men noen ganger tenker jeg at han bare forteller én side av historien og burde også ha med andre eksempler eller sammenhenger. Jeg skal være den første til å skrive under på at det er en vanskelig balansegang å presentere såpass mye fagstoff av en slik vanskelighetsgrad. Man må være selektiv i valget av hva man kan ta seg tid til å forklare og forvente at leseren forstår de enkleste sammenhengene. Noen ganger sitter jeg med en følelse av at forfatteren kompliserer fagstoffet uten at jeg ser at dette er nødvendig for å forstå siste halvdel av boka.

En uggen følelse om at ikke alle de teoretiske utgangspunktene henger like godt sammen, gjør at jeg liker siste halvdel av boka er bedre enn første. Her utgir ikke teksten seg for å referere anerkjent teori, men er i stedet en morsom reise i naturvitenskapens skyggefulle krinker og kroker – et slags akademisk X-file fra CIA. Jeg håper forfatteren har vært grundig i det teoretiske grunnlaget og gjør mine mistanker om å blande kortene til skamme. Naturfaget trenger at noen med kompetanse tør å se ut av boksen. Heger ser ut til å ha fått med seg mange av de utradisjonelle tankene som finnes og har satt dem i et slags system. Boka har en nerve – helt klart. Det er gøy at noen også i Norge forsøker å trekke slike tråder og summere opp.

Ole André Sivertsen, TV-programleder, naturvitenskapelig redaktør og forfatter

 

Denne boken bare måtte jeg kjøpe da jeg hørte om den! Endelig en bok på norsk av en helt vanlig forfatter om utrolig spennende temaer som kvantefysikk, parapsykologi og vitenskap, global bevissthet og mye, mye mer.

Ulrik Heger er en norsk forfatter med en helt vanlig jobb i Aker Solutions og utdannelse innenfor økonomi og ledelse. Denne bakgrunnen skulle kanskje ikke tilsi at Heger skulle skrive en så spennende og godt fortalt bok om hvordan universet har oppstått, prøve å besvare spørsmålet om det finnes en Gud og angi hvor vår plass er i hele denne magiske verden. Men det har han altså gjort! Og boken er verdt å lese for den som er nysgjerrig på hvordan ting kanskje henger sammen i det vi ofte kaller vår virkelighet. For hva er egentlig virkelighet?

Heger går grundig til verks og starter like gjerne med å forklare hva et atom er og hvordan idéen om atomet går helt tilbake til den greske filosofen Demokrit som kom opp med navnet atom. Noe av dette er helt sikkert kjent stoff for mange, men likevel, Ulrik Heger skriver fengende og driver meg fremover side for side. Det er gøy å lese om kvantefysikkens “double slit experiment” selv om jeg har hørt det før. Og har du ikke kjennskap til det vil det rett og slett “blow your minds out” for å bruke et “nynorsk” utrykk. Dette eksperimentet er forøvrig også veldig godt forklart med animasjonsfiguren Dr. Quantum i filmen What the Bleep do we Know? som jeg anbefaler for den som liker film bedre enn bøker. Men denne boken tror jeg lett du kan komme til å like…

Geir H. Hagberg, Levebevisst.no

 

 

Så lenge jeg kan huske har jeg undret meg over livet. Jeg leste «Sofies verden» av Jostein Gaarder når jeg var ca 13 år, som ga meg ideer om verden jeg aldirg hadde tenkt på før. Når jeg så filmen Matrix gikk den rett hjemm!, det er så utrolig morsomt at vi faktisk ikke kan bevise at vi eksisterer utenfor vår egen bevisthet.
Din bok «Verden er magisk!», er den første boken jeg leser etter «Sofies verden» som omhandler denne typen filosofering rundt vår eksistens. Boka di er genial! den tar opp mange temaer som jeg aldrig selv har orket å grave meg ned i fordi jeg er lit lat:) Jeg gleder meg til å lese resten av boka!

MVH
Håkon Holm Solberg

 

Sitter her m boka di og får den ene aha-opplevelsen etter den andre.
I år har jeg i en alder av 26 år tatt naturfag som privatist, noe jeg slukte rått. Og da jeg leste om Schrødingers forsøk i Deepak Chopra`s synkronskjebnens kraft, ble jeg enda mer sulten på utfyllende informasjon om hva vitenskapen har kommet frem til av forklaringer på vår eksistens.
Så fant jeg boka di, jaaa!!, og den fyller hverdagen min m lykke, mening og magi, eeelsker måten du beskriver livets mysterier på, en fantastisk reise.
Ville bare si d, tusen takk 🙂

Karina Skoghøy

 

Jeg har akkurat lest ferdig boken din Verden er magisk, som jeg synes er veldig bra! Jeg synes du på en glimrende måte har fått frem essensen i hvert tema på en lettfattelig måte. Samtlige av områdene er innertier for min del! Jeg har allerede anbefalt boken videre i kompisgjengen min, i forbindelse med de mange diskusjoner som vi pleier å ha når vi samles før vi går på byn. Vi er en gjeng på 6-7 stk bestående av ingeniører, siv. Ingeniører og siv økonomer, hvor det råder sterke meninger på ulike temaer. Spesielt temaer som går i retning det åndelige/uforklarlige ser ut som skaper de største sperrene hos noen. Tror din bok vil være med å utvide horisonten til mange, og forhåpentligvis skape nyskjerighet.

Mvh Arne Brufladt Svendsen

 

 

Hei! Vil bare takke deg for boka. Så utrolig mye kunnskap samlet til en helhet! Merkelig at det går an.
Jeg leste boka di i løpet av få dager. Det betyr at jeg syns den er kjempeinteressant. Jeg har ingen akademisk bakgrunn. Det er altfor tungt for meg å lese de bøkene som ligger til grunn for denne boka. Bare som et eksempel prøvde jeg meg på Spinoza en gang uten hell. Derfor er det så fantastisk bra å få alt dette servert på en måte som er forståelig for vanlige folk (jeg vil ikke påstå at jeg forsto alt, men jeg forsto så mye at jeg hadde glede av å lese det).
Jeg er spesielt glad for kapittel 10 Enhet der du greier å samle det vitenskapelige og det «åndelige». Bibelens beskrivelse av Gud har aldri passet for meg, derfor er det så bra at du skisserer et alternativ. For det er mange av oss som har behov for dette aspektet, og som ikke finner det vi leter etter i Bibelen. Deler av boka kommer jeg til å lese flere ganger. Så takk for det.
Forresten, det er genialt at du ikke har innholdsregister, med hensikt antar jeg, så vi ikke skal bli fristet til å lese her og der.
Denne boka er nok skapt til å bli forstått på mange måter. Så jeg håper du får riktig mange tilbakemeldinger, det blir spennende. Særlig hvis det er fra folk med «relevant» bakgrunn. Kanskje noe av det kan gjengis på sidene dine etter hvert også?
Takk igjen. Jeg kommer til å følge med på sidene dine.

Hilsen Berit Sundre

 

Hei Ulrik. Kjøpte boka di på Alternativmessa, og nå har jeg lest den, 1,5 ganger. Veldig bra! Jeg har alltid interessert meg for vitenskapelige merkverdigheter, men har savnet tilgjengelig og helhetlig lesestoff. «Illustrert Vitenskap» er greit nok, men ikke særlig hetheltlig. Og faglitteratur blir ofte for krevende. Så her kom boka di som bestilt. Lettfattelig, pedagogisk og samtidig omfattende og grundig. Kjempemessig!! Spesielt hvordan du presenterer vitenskapens yttergrenser. Hvor logikken ikke lenger er anvendelig, og hvordan du åpner opp for helt nye og annerledes tenkemåter. En ny bevissthet om oss selv.
Jeg lever i dette selv, den nye og utvitede bevisstheten om hva jeg er, og har urokkelig tro på denne på menneskehetens vegne. Den koplingen du gjør mellom dette og vitenskapen er bare utrolig bra. Mange takk!

Med vennlig hilsen
Magne Kristiansen

 

Hei, nå har jeg lest boken «Verden er magisk» – som jeg ikke ville ha oppdaget hvis jeg ikke hadde fått en direkte reklame for den…
Boken holdt alt den lovet etter min mening – den var både underholdende og utfordrende, og jeg fikk mye ny kunnskap om ting jeg ellers ikke ville satt meg inn i. Den var «enkel» nok til at jeg forsto alt jeg leste, men «vanskelig» nok til at jeg ikke kunne klart å gjenfortelle så mye av den med egne ord…
Er den for overflatisk? Det kan ikke jeg vurdere i det hele tatt som verken er astronom, fysiker eller forsker på menneskesinnet. Men skulle den gått ennå mer i dybden på hvert enkelt tema, så hadde det vel blitt flere bind som jeg muligens ikke hadde valgt å lese. Men etter å ha lest denne boken, så ser jeg ikke bort i fra at jeg kanskje kunne tenke meg å lese mer i dybden om enkelte av temaene – litteraturlisten var jo lang, uensartet og pirrende! Jeg kommer definitivt til å lese boken om igjen (flere ganger), og jeg prøver å prakke den på mine venner…

Hilsen Kristin

 

 

Verden er magisk – terningkast 6
En fantastisk bok som tar for seg en rekke forskjellig spennende teorier og vitenskap. Det beste med boken er at den er et lettfattelig sammendrag av en haug med tungleste teoretiske bøker, her må man ikke lese sidene om og om igjen for å skjønne hva man leser. Denne boken sparer deg for ufattelig mange timers lesing og søking etter informasjon og er en alt-i-et løsning. I tillegg har boken en fargerik layout og mange gode bilder som er med på å gjøre den spennende og interessant.
Foruten at den er lettlest og informativ, tar den også opp en del spennende og oppsiktsvekkende teorier og forsøk som får deg til å åpne øynene for at det er mer mellom himmel og jord en det vi ser i vår hverdag.
En bok som passer i alle hjem, her har nok både unge og gamle en del å lære ?.

Tobias

 

Les den! (Bokanmeldelse på bokkilden.no, terningkast 6)
Jeg kan ikke annet enn å gi stående applaus til Heger etter å ha lest boka hans. Den tar for seg kjente vitenskapelige og metafysiske problemstillinger som blir sammenflettet på en unik måte. Dette er temaer som de aller fleste har viet tankene sine til, og ved hjelp av Hegers forbausende oversikt er det nærmest en fryd å se at alt har en sammenheng. Heger er i besittelse av en utrolig mengde kunnskap som veldig få besitter. I en tid hvor Loven om tiltrekning og kvantemekanikk får mer og mer oppmerksomhet, bør det nesten være et must å lese «Verden er magisk!» Selv om emnene i boka kan virke komplekse, blir de lettfattelig fremstilt. Det gjør at kvantgemekanikk, relativiteststeori og filsofi blir ganske så lett fordøyelig. Norges svar på Deepak Chopra?

dineVibber

 

Les mer på Verden er magisk! sin bokside.